Highly connected 010 511 23 68

Blog

In gesprek met Anthony, consultant bij Vonders

Luisteren. Sfeer. Taarten. De juiste match vinden. De huddle. Het succes. Zo wordt Vonders in dit interview omschreven. Waarom? Lees mee met dit kijkje achter de schermen.

Dit keer gaan wij in gesprek met Anthony. Nu precies 1,5 jaar consultant bij Vonders. “Ik ben hier direct na mijn afstuderen gestart. Dat is eigenlijk helemaal niet bewust zo gegaan, maar het karakter en de werkwijze van Vonders werd meteen voor mij heel duidelijk toen zij mij benaderden. Ik had mijn cv op Nationale Vacaturebank geplaatst. Je gelooft het niet, maar ik werd helemaal platgebeld. Mijn tweede beller was Ricardo, partner bij Vonders. Ricardo begon niet meteen met zijn aanbod, maar met interesse tonen in mij en mijn ambities. Dat gaf mij een ander gevoel. Er werd geluisterd naar wat ik wilde, wat bij mij paste.”, zo vertelt Anthony over zijn eerste contact met Vonders. Na het telefoongesprek is hij meteen op gesprek gekomen. De sfeer, de mensen, het voelde meteen goed. Dat past ook bij mij. Om op mijn gevoel af te gaan als het gaat om een nieuwe baan.

Anthony heeft commerciële economie gestudeerd. Dit is een studie die bestaat uit een combinatie van marketing, communicatie, ondernemerschap en sales. Al tijdens zijn studie sprak het onderdeel sales hem het meest aan, naast het in contact zijn met mensen. “Ik help en luister graag naar mensen en wil daarbij mijn salesgerichte karakter kwijt kunnen. Bij deze baan kwam dit allemaal samen.”

Hoe zit een dag bij Vonders eruit?

Ik zorg altijd dat ik rond 08:00 uur op kantoor ben, zodat ik nog even rustig een kop koffie kan pakken voordat de huddle begint. (Een dagelijks overlegmoment waar de focus en de prioriteiten van de dag wordt bepaald, red.) Ieder team bespreekt wat het doel en de focus van de dag is, maar ook waar iedereen tegenaan loopt. Daardoor denken wij echt met elkaar mee. Waar kunnen we helpen? Kennen wij nog mensen of opdrachtgevers? Als wij klaar zijn met de huddle, begint het zoekuur. “Ik spreek dan kandidaten waarvoor wij van toegevoegde waarde kunnen zijn. Het kan zo zijn dat je een dusdanig interessante kandidaat spreekt, dat je ook echt snel moet schakelen. Na het zoekuur bespreken wij met elkaar de resultaten en kijken wij wat we gaan doen. Het kan zomaar zijn dat ik dan direct in de auto zit om de kandidaat te ontmoeten of dat er een afspraak dezelfde dag nog bij ons op kantoor is. Zo krijgt iemand gelijk een indruk van de sfeer bij Vonders, de mensen die er werken en de manier waarop wij graag met kandidaten omgaan.”, aldus Anthony over zijn ‘normale dag’.

Toch is het vinden en ontmoeten van kandidaten niet alles wat een consultant bij Vonders doet. We zijn zelf verantwoordelijk voor het contact met onze opdrachtgevers. Ik sluit vaak aan bij een sollicitatiegesprek. Uiteraard alleen als de kandidaat dat fijn vindt. Daarnaast voeren wij evaluatiegesprekken. Dat geeft Vonders inzichten vanuit de opdrachtgever, maar ook meer inzicht in de persoonlijkheid van de kandidaat. Hierdoor zijn wij nog beter in staat de kandidaat te matchen met de juiste opdrachtgever. En daar draait het uiteindelijk om.

Waar ben jij het meest trots op?

De diversiteit aan mensen die ik iedere dag mag helpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging. De waardering die je dan krijgt, is soms ongelooflijk. Wij helpen ook ingenieurs die uit het buitenland komen. Zij spreken dan bijvoorbeeld de taal niet zo goed, of hebben een lastig verleden en ervaren veel stress bij het vinden van een baan. Dat ik hen dan aan een écht goede baan help, is zo waardevol. De blijheid van mensen, is fantastisch! Niet normaal! Ik heb ook wel eens een jonge man geholpen aan een nieuwe uitdaging en hij kwam ons dan de volgende dag bedanken met een taart. Puur vanuit dankbaarheid. Of mensen die ik help en dan vervolgens schreeuwen van geluk aan de telefoon. Onbeschrijfelijk!

Wat zijn jouw doelen bij Vonders?

Zoals men misschien heeft gezien, zijn wij sterk groeiende. Dit jaar zijn er weer 5 nieuwe mensen begonnen bij Vonders en hebben wij wederom een FD Gazelle gewonnen. Ik vind het leuk om onderdeel te zijn van die groei. Uiteindelijk zullen de partners bij Vonders nog meer werk krijgen op het gebied van strategie. Ik hoop door te groeien naar een managementfunctie en daarbij onderdeel te zijn van het MT (Management Team). Dan zou ik mij bezig willen houden met de dagelijkse leiding. Iedere dag probeer ik daar steeds meer naartoe te groeien.

Waar komt de slogan ‘Highly connected’ in jouw ogen vandaan? En vind je dit typerend voor Vonders?

Een Vonder(s) is oud Nederlands voor een brug. Dat is dan ook meteen wat wij doen. Wij slaan bruggen tussen kandidaten en opdrachtgevers. Met ‘highly connected’ leggen wij de link naar ons uitgebreide netwerk met een focus op hbo en wo geschoolde kandidaten. Wij zijn meer dan een detacheringsbureau. Daarom zie je ook in het logo het strikje onder de letter V. Ik vind dit strikje kenmerkend voor onze focus op klant en kandidaat, waarbij wij ‘dienend’ zijn. Wij helpen waar nodig. Net een beetje extra. Wij kijken naar wat iemand écht zoekt. Hoe kunnen we de beste match vinden?

Wat maakt het werken bij Vonders nu zo leuk?

De sfeer is echt in één woord: geweldig! Ik heb er eigenlijk gewoon 15 vrienden bijgekregen. Er wordt heel hard gewerkt, maar iedereen is in voor een geintje of een goed gesprek. Dat in combinatie met dezelfde humor, maakt het heel gezellig op kantoor. Uiteindelijk maakt dat ook het werk. Je zit meer dan 40 uur per week met collega’s. Als het niet leuk is, ga je ook niet met plezier naar het werk. Het is knap dat het zo relaxt aanvoelt, terwijl er zoveel wordt gedaan. Daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Er worden trainingen gegeven door de partners. In mijn geval is dat van Ricardo. Ook zijn er externe trainingen, onder andere op het gebied van sales. Dit is eigenlijk niet eens alles. De partners zijn échte vakmensen, waar je enorm van kunt leren. Deze combinatie van factoren maakt mijn baan heel uitdagend. Zeker als je net bent afgestudeerd en beschikt over een grote dosis ambitie.

Overige berichten

Peter Marinussen

Meer weten?

Mail Peter of bel 010 – 511 2368