Highly connected 010 511 23 68

Blog

In gesprek met Kimberly, consultant bij Vonders

Dansen, techniek, een warm familiegevoel, energie halen uit je werk en de perfecte match. Maak kennis met Kimberly! Dit keer gaan we in gesprek met Kimberly, inmiddels ruim anderhalf jaar werkzaam bij Vonders. Na haar studie Commerciële Economie aan de Hogeschool Rotterdam werd zij al snel benaderd door Ricardo voor een kennismakingsgesprek. Een goed, enthousiast gesprek volgde. In haar vrije tijd doet ze aan dansen, van hiphop tot Kizomba en brengt ze het liefst veel tijd door met vrienden en familie. Ook helpt Kimberly graag mee in de kerk. Lees mee met een kijkje achter de schermen.

Hoe ben je bij Vonders terecht gekomen?
Ik werkte tijdens mijn studie op de marketingafdeling van een grote retailer. Omdat ik hier niet verder kon doorgroeien, was ik op zoek naar iets anders. Nadat ik mijn cv op de Nationale Vacaturebank had geplaatst, werd ik benaderd door Ricardo. Er was een vacature bij Vonders voor het (infra-)techniek team. De werkzaamheden had ik al eerder gedaan, maar het werkveld was voor mij vrij nieuw. Gelukkig had ik wel een beetje ervaring met techniek door de verhalen van mijn vader, die zelf werkzaam is in de installatietechniek. Na kort nadenken, besloot ik om ervoor te gaan. Met name de sfeer en het jonge team gaf voor mij echt de doorslag. Ik vind het belangrijk dat je je op je gemak voelt en dat had ik meteen. Werken bij Vonders geeft me dan ook echt een warm familiegevoel.

Wat maakt het werken bij Vonders zo leuk?
De combinatie van werkzaamheden maakt het uitdagend. Ik werk in een team van drie met Jay als teamleider. Het team focust zich op detacheringsopdrachten, waardoor ik zowel met kandidaten als klanten contact heb. Persoonlijke aandacht staat voor mij centraal. Het gaat mij vooral om de persoon achter de kandidaat. Daarom ga ik altijd in op vragen zoals: waar krijg je energie van, welke groei wil je doormaken en wat voor organisatie past bij je? Ik probeer altijd te achterhalen wat iemand voor persoonlijkheid heeft. Pas als je iemand een beetje kent, kun je ook echt een goede match vinden. Een goede match vind je niet zomaar, zowel de kandidaat als de organisatie moeten bij elkaar passen. Aan de andere kant heb ik ook veel contact met klanten. Van het daadwerkelijk opbellen tot het voorstellen van een potentiële kandidaat. Je beheert beide kanten en juist dat maakt het werk zo interessant. ‘Als ik dan later en daadwerkelijke match weet te maken tussen een opdrachtgever en een kandidaat, dan geeft dat energie!’

Wat voor type mens ben jij op de werkvloer?
In het begin was ik meer op mezelf en veel zelfstandig aan het werk, maar op dat vlak ben ik enorm gegroeid. Ik kan nog steeds goed zelfstandig werken, maar ik heb ook geleerd dat het oké is om hulp te vragen. Teamwork is essentieel. Daarnaast kan ik heel geconcentreerd werken. Schreeuw of dans maar om me heen. Ik heb het echt niet door, vertelt Kimberly lachend. Naast het geconcentreerde werken, ben ik natuurlijk ook altijd in voor gezelligheid. Gezellig is het sowieso wel bij ons op kantoor.

Heb je nog verdere doelen of ambities binnen Vonders?
Jazeker, zowel voor de korte als lange termijn. Op korte termijn wil ik me graag focussen op de klantrelatie, zodat ik mijn eigen groep klanten kan creëren. Inmiddels heb ik al een aantal klanten waar ik een goede relatie mee heb, maar het lijkt me heel tof om dit verder uit te breiden. Dan stap je iets meer af van de kandidaten en verschuift de focus iets meer naar de klant. Op de lange termijn kijk ik ook naar doorgroeimogelijkheden. Het lijkt me een interessante stap om mezelf te ontwikkelen in de richting van teamleider. Wanneer teams te groot worden, worden ze gesplitst en wordt er een teamleider gekozen dus dat lijkt me zeker een leuke, interessante positie voor de toekomst.

Wat was voor jou één van de mooiste momenten die je hebt meegemaakt bij Vonders?
Een van de mooiste momenten is nog niet zo lang geleden. Vorige week heb ik namelijk een mijlpaal behaald waar ik erg trots op ben! Binnen Vonders hebben we vanaf het moment dat je binnenkomt een doel. Dit doel is het behalen van X- aantal plaatsingen. Dit is een echt streven waar je hard voor werkt en dan ook hoopt te halen. Het getal schommelt soms, als een kandidaat bijvoorbeeld stopt of een plaatsing wordt gecanceld. Maar nu is het me gelukt om de plaatsingen te halen! Ik merk sowieso dat alles nu gaat lopen. Het eerste jaar is altijd wennen, want je moet je weg nog vinden in een geheel nieuwe organisatie. Nu ik alles goed ken en weet hoe je te werk moet gaan, gaat het een stuk eenvoudiger. Alles wat ik hiervoor gezaaid heb, begint nu de grond uit te komen.

Overige berichten

Peter Marinussen

Meer weten?

Mail Peter of bel 010 – 511 2368