Highly connected 010 511 23 68

Blog

Steven doet mee aan de Roparun!

Onze collega Steven Pouw gaat in oktober mee doen aan de Roparun. Waar normaal de Roparun tijdens het Pinksterweekend begint in Parijs of Hamburg en eindigt in Rotterdam vindt het voor Steven dit jaar in oktober plaats in Landgraaf, Limburg. Samen met zijn team Rhijndrifters is hij deze mooie uitdaging aangegaan met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor kwaliteit van leven voor mensen die lijden aan kanker. Met het geld dat Rhijndrifters ophaalt dragen ze bij aan de missie van Roparun:

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

Samen met 7 andere lopers loopt Steven in totaal ruim 300 kilometer door Limburg. Dit doen ze als estafetteloop waar ze in teams van vier elkaar elk halfuur afwisselen. 5 uur lopen, 5 uur rust. Wij als Vonders kunnen hier alleen maar met bewondering naar kijken en zijn trotse sponsor van het team.

De uitdaging

De Roparun is een zware lichamelijke uitdaging aangezien je nauwelijks tijd hebt om te herstellen. Je loopt telkens maar 3 à 4 kilometer, maar doet dit elk halfuur in twee dagen.  Steven is er eigenlijk bij toeval ingerold. “Ik had vorig jaar een gescheurde meniscus en mijn sportarts gaf aan dat ik moest gaan hardlopen voor een snel herstel. Zo ben ik eigenlijk begonnen met mijn eerste kilometers en inmiddels loop ik halve marathons. De Roparun is hierin voor mij echt een stip op de horizon die me motiveert om te blijven trainen en kilometers te maken. Het is nieuw dus je weet nooit helemaal wat je kan verwachten. De uitdaging zit vooral in de motivatie hooghouden om tot oktober te trainen. Het zou normaal gesproken volgende maand zijn, maar door de huidige situatie is het verplaatst naar oktober. Nu de zomer weer langzaam in aantocht is, is het altijd verleidelijker om op het terras te zitten dan te gaan hardlopen. Daarnaast zit de uitdaging ook in het managen van mezelf. Ik ben best een snelle starter, maar het is belangrijk om je aan de snelheid en het schema te houden. Anders loop je jezelf tegen het lijf bij zo’n lange duurloop”, aldus Steven Pouw. Met Pinksteren houdt het team een testloop dus aan voorbereiding geen gebrek.

Het team

Het team bestaat uit 25 man, van lopers, fietsers en chauffeurs tot catering en masseurs. Iedereen heeft een belangrijke taak en zet zich volop in om de run tot een succes te maken. De sfeer is goed en samen hebben ze leuke initiatieven bedacht om geld op te halen. Zo brouwen ze hun eigen ‘Roparun Rhijndrifters’ bier.

Het is juist nu extra belangrijk om hier geld voor op te halen, aangezien fondsenwerving voor kleinere initiatieven door COVID-19 een stuk lastiger is geworden. Elke euro is daarom welkom, maar er zijn uiteraard ook genoeg mogelijkheden om te sponsoren in materiaal.

Mocht je zin hebben in exclusief gebrouwen bier dan kan je contact opnemen door te mailen naar steven.pouw@vonders.nl

Steven en het team, veel succes!

 

Overige berichten

Peter Marinussen

Meer weten?

Mail Peter of bel 010 – 511 2368