Highly connected 010 511 23 68

Projecten

Tramremise Uithoflijn – Provincie Utrecht

Project

In Nieuwegein wordt de tramremise van de Provincie Utrecht gerenoveerd, zodat deze geschikt wordt voor 27 nieuwe type trams van de Uithoflijn. Naast uitbreiding van het spoor wordt tevens een nieuw gebouw neergezet waar alle werkzaamheden aan het Utrechtse tramsysteem onder één dak komen. Er wordt een moderne werkplaats gebouwd die is voorzien van bijpassende onderhoudssystemen met daaraan gekoppeld een kantoor voor de beheerder provincie Utrecht en vervoerder Qbuzz/U-OV. In dit nieuwe kantoor komt ook de verkeersleiding die al het tramverkeer aanstuurt.

De complexiteit van dit project zit in het feit dat een deel van de nieuwe gebouwen en het nieuwe spoor op de plaats van de huidige remise komt. Dat vraagt om een nauwe logistieke afstemming tussen de gebruikers enerzijds (o.a. vervoerder Qbuzz/U-OV, Onderhoudspartij Stadler, reiniger CSU, tramleverancier CAF en verkeersleiding OCC) en de bouwende partijen (De Vries en Verburg en Strukton) anderzijds.

Rol tijdens dit project

Marcel vervult de rol van omgevingsmanager op dit project en zorgt ervoor dat tijdens de vernieuwbouw de ‘winkel’ van alle partijen open kan blijven en zij hun dagelijkse activiteiten kunnen blijven uitvoeren. Naast de afstemming met deze stakeholders plant en coördineert hij tevens hun toekomstige verhuizing naar de nieuwe kantoren en werkplaats en draagt hij zorg voor de overdracht van de project assets naar de afdeling Asset Management van de Provincie.

Overige projecten

Peter Marinussen

Meer weten?

Mail Peter of bel 010 – 511 2368