Highly connected 010 511 23 68

Projecten

Vonders x VolkerWessels

Na een succesvolle aanbesteding voor het ingenieursbureau van de Gemeente Den Haag waar Vonders op basis van inhoudelijke kennis, kwaliteit, kennisontwikkeling, integriteit en duurzaamheid als één van de winnaars naar voren is gekomen, mogen we ook nu weer proosten op een mooie samenwerking. Vonders heeft namelijk een raamovereenkomst mogen sluiten met de VolkerWessels Infradivisie. Ricardo Sturrus neemt ons mee in het traject en vertelt alle ins-en-outs over de totstandkoming van deze mooie samenwerking.

Het traject

Vonders werkt al sinds 2014 samen met Vialis, een opdrachtgever die valt onder de VolkerWessels Groep, waar we door de jaren heen veel professionals hebben mogen bemiddelen. Niet veel later volgde ook VolkerRail als klant. Beide opdrachtgevers merkten eigenlijk al vrij snel dat er een goede klik was en een fijne manier van werken waarbij de focus ligt op een goede band opbouwen, contacten opdoen en beloftes nakomen. Eind 2019 werd het tijd om een balletje op te gooien of we de samenwerking in een contractvorm konden gieten. VolkerWessels stond hiervoor open en de tien partijen van de Infradivisie wilden ook graag onder één raamcontract samenwerken. Samen met Peter Marinussen ben ik het traject aangegaan, waar Peter zich voornamelijk richtte op de wettelijke bepalingen en inkoop hield ik me bezig met de commerciële aspecten, vertelt Ricardo. Ik kijk dan ook met een tevreden blik terug op het doorlopen traject. Iedereen binnen Vonders heeft zich er hard voor ingezet en uiteindelijk zijn we exclusief geselecteerd om de aankomende jaren professionals te leveren aan de VolkerWessels Infradivisie.

De uitdagingen

Voor beide partijen stond in ieder geval vast dat we met elkaar verder wilden. Je kent elkaar al langer, je weet dat de samenwerking en communicatie altijd eerlijk en open verloopt en je weet wat je aan elkaar hebt. Dan zit de grootste uitdaging vooral in de details, zoals prijsafspraken, cao’s en diverse randvoorwaarden. Uiteindelijk wil je voor alle partijen een goede uitkomst creëren. Na een aantal gesprekken hebben we er samen een klap opgegeven en zijn we de overeenkomt aangegaan. Uiteindelijk gaat het vooral om de samenwerking met een prettige en betrouwbare partner die schaalgrootte kan brengen. Juist dat is belangrijk voor de verdere groei van Vonders. Het enthousiasme is geheel wederzijds. “Ik kijk er naar uit om de samenwerking van de afgelopen 2 jaar tussen VolkerRail en Vonders, verder uit te breiden naar de rest van VolkerWessels Infra divisie. Het ondernemend denken van Vonders past goed bij VolkerWessels en ik hoop dat dit contract Vonders verder helpt groeien en ons helpt met het vinden van goed personeel in de krappe technische markt, aldus Martine Bom, recruiter VolkerRail.

Vonders X VolkerWessels, de toekomst

We blijven doen wat we al deden en leveren wat we altijd al leverden met de focus op kwaliteit, kennis en persoonlijke aandacht. Toch moeten we ook groeien als Vonders om alle opdrachtgevers onder de overeenkomst op een goede manier te kunnen behartigen. Dit betekent dat we nog meer gaan investeren in het werven van professionals en consultants, interne opleidingen en contacten bij de nieuwe opdrachtgevers. Een aantal kenden we al, een aantal zijn nieuw. Het is nu aan ons om langzaam kennis te maken en zo te ontdekken wat een opdrachtgever precies zoekt. Het ziet er naar uit dat we bij een aantal nieuwe opdrachtgevers al professionals gaan bemiddelen, dus de eerste successen stromen binnen. Dat geeft ons enorm veel voldoening en motivatie om het beste te blijven leveren!

Overige projecten

Peter Marinussen

Meer weten?

Mail Peter of bel 010 – 511 2368