Highly connected 010 511 23 68

Blog

In gesprek met Leon, consultant bij Vonders

Wij gaan in gesprek met Leon. Leon werkt sinds vorige week precies 3 jaar bij Vonders en neemt ons mee in een kijkje in zijn dagelijks leven.

Wie is Leon? En waarom Vonders?

Ik ben drie jaar geleden na mijn afstuderen direct begonnen bij Vonders. Ik heb de opleiding Sportmarketing en Management gedaan aan de Hogeschool Rotterdam. Een super leuke opleiding met veel projecten en stages bij diverse sportieve organisaties. Het is eigenlijk commerciële economie met een focus op sport. En ja, toen was ik klaar en stond ik aan het begin van mijn loopbaan. Ik was nog wat zoekende en had geen idee wat ik wilde gaan doen, dus had ik mijn cv op de Nationale Vacaturebank geplaatst. Afwachtende van wat er op mijn pad zou komen, werd ik gebeld door Ricardo. Een gezellig, spontaan gesprek volgde en sindsdien ben ik onderdeel van het team van Vonders. Heel leuk hoe zoiets kan uitpakken!

Nu ben ik vooral druk met mijn nieuwbouwhuis die we binnenkort opgeleverd krijgen. Daar komt een hoop bij kijken, maar is zo leuk om te doen. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd ook veel met sport bezig. Ik voetbal in Pijnacker en vind het leuk om zo nu en dan een rondje te hardlopen of te gaan wielrennen. Dat is ook het leuke aan Vonders. Iedereen is lekker sportief aangelegd en beschikt over een winnaarsmentaliteit.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Ik zit in het team van Wouter en wij richten ons op de detacheringsopdrachten. We zijn een team van vier en kunnen het goed vinden met elkaar. Zelf houd ik me bezig met klanten in bijvoorbeeld de techniek of aannemerij. We hebben allemaal een aantal klanten onder ons die we bedienen. Daarnaast doen we zelf ook de zoektocht naar nieuwe kandidaten. Het hele proces van een kandidaat zoeken, het voorstellen aan de klant tot de afronding, ik ben er bij betrokken. Juist dat vind ik zo leuk. Maar het is niet alleen maar werken, tussendoor is er ook ruimte voor een geintje en gezelligheid. Leuke collega’s hebben is belangrijk. Er wordt hard gewerkt en er worden veel uren gedraaid, maar er is ook ruimte voor plezier. Dit zorgt er ook voor dat je goed op elkaar bent ingespeeld. Wanneer ik merk dat een klant beter past bij een collega, dan helpen we elkaar onderling om zo de klant de beste beleving te geven. De dagelijkse huddle is hier een handig moment voor. Hier bespreken we alle updates, vacatures en kandidaten. Zo is iedereen goed op de hoogte.

Wat geeft jou energie?

Vooral het contact met klanten en het bezoeken daarvan. Het geeft mij ontzettend veel energie als ik een klant bezoek en te weten kom hoe het daar in zijn werk gaat. Dan kan ik vragen stellen zoals: wat gebeurt er op de vloer en hoe kunnen wij helpen? Dit helpt mij vervolgens weer in de communicatie naar een kandidaat toe. Het is belangrijk dat je goed en gedetailleerd kan vertellen aan de kandidaat wat voor bedrijf het is en wat hij of zij kan verwachten.

Waarin is de organisatie naar jouw mening echt gegroeid?

Toen ik bij Vonders begon zaten we nog in het oude pand en was ik de zesde werknemer. Een totaal andere situatie dan nu met zestien werknemers en een groot, modern pand. Toch is de verandering heel geleidelijk gegaan, omdat je er zelf natuurlijk ook middenin zit. Door de verhuizing destijds merkte je wel dat je groeiende bent. Er zijn nu meer werkplekken en met name de interne processen zijn steeds meer geprofessionaliseerd. Dat is tof om te zien en om deel van uit te maken.

We zijn nu nog een relatief kleine organisatie en juist daarom is er veel ruimte voor nieuwe ideeën. Iedereen kan en mag zijn mening geven en daar wordt ook naar geluisterd. Ik kan me voorstellen dat dit in een groter bedrijf net wat anders is, omdat veel daar al vastligt. Juist die dynamiek en openheid zijn voor mij positieve aspecten van Vonders als organisatie. Ook hebben we elke maand een commercieel overleg waarin de resultaten worden besproken. Door te weten wat er goed gaat en wat beter kan, groeit de motivatie en de wil om er nog meer uit te halen.

3 jaar werken bij Vonders: hoe ziet dat eruit?

Heel veel leuke dingen! Van teamuitjes tot het bezoeken van Sparta met klanten. De sfeer in het team bevordert het werkplezier en zorgt ervoor dat iedereen het ook gewoon goed met elkaar kan vinden. Dat is toch belangrijk, want je brengt veel tijd door op je werk en met je collega’s. Ook is het leuk om te zien dat je na drie jaar met nog bijna dezelfde collega’s werkt. Dat geeft aan dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Ik kan niet wachten tot de volgende drie jaar!

 

Overige berichten

Peter Marinussen

Meer weten?

Mail Peter of bel 010 – 511 2368