Highly connected 010 511 23 68

Blog

In gesprek met Steven, consultant bij Vonders

Sportmanagement. Fanatiek. Geen koffie, maar thee. Stuiterballetje. Dezelfde neuzen. Ontmoet Steven in 5 vragen!

Wij gaan in gesprek met Steven. Het gesprek is net zo leuk als zijn enthousiasme voor Vonders, zijn groei en de afgelopen groeiperiode van de organisatie die hij heeft mogen meemaken. “Lekker mijn energie stoppen in het werk blijkt een verborgen kracht.” aldus Steven zelf. Voordat wij verder praten over wie Steven is, zijn wij benieuwd naar hoe en waar het allemaal is begonnen. Leer Steven kennen in deze editie van 5 vragen aan…

Hoe ben je bij Vonders terechtgekomen?

Ik ben in september 2017 begonnen. Inmiddels alweer meer dan 2 jaar geleden. Op dat moment was Vonders nog een team van 6. Dat zijn de huidige MT-leden en onder andere mijn collega Jay. Vanaf dat moment is het heel hard gegaan. Er kwamen nieuwe, jonge mensen bij. Waaronder ik. Als je nieuw bent, dan start je bij Vonders als consultant. Dit is een combinatie tussen recruitment en accountmanagement. In het begin werk je vooral met kandidaten, maar naarmate ik steeds meer in mijn rol groeide, nam ook het klantcontact toe. Eigenlijk is dat de afgelopen periode nog meer toegenomen. Dat vind ik ontzettend leuk.

Was dit ook de baan waarnaar je op zoek was?

Leuk dat je dat vraagt. Ik heb namelijk een studie sportmanagement gedaan. Dat is natuurlijk echt wel wat anders dan dat Vonders doet. Als bijbaan heb ik wel kranten verkocht op straat. Wat een uitdaging vond ik dat. Verkopen op de meest koude manier die er is. Je kent de persoon aan wie je iets wilt verkopen niet en als het lukt om iets te verkopen, dan spreek of zie je deze persoon ook nooit meer. Dat het dan lukt om te verkopen, is helemaal fantastisch. Maar het gebrek aan vervolgcontact, dat vond ik jammer. Ik wil weten of iemand blij is met het geleverde product of de dienst. Of ik iemand ergens nog bij kan helpen. Die feedback ontbrak. Iets wat ik juist wél doe bij Vonders. Ik was op zoek naar een salesbaan, maar met de juiste sfeer, groeimogelijkheden én aandacht voor de persoon met wie je in gesprek gaat. Dat heb ik hier gevonden.

Op welke manier houd jij je bezig met jouw groei bij Vonders?

Bij Vonders is iedereen heel gericht op groei en persoonlijke ontwikkeling. Iedere maand heb ik coachingsgesprekken met 2 MT-leden, waarvan 1 ook mijn teamleider is. Iets waar ik de afgelopen tijd best tegenaan liep was of ik wel vooruit ben gegaan. Tijdens zo’n gesprek bespreek je dit. Eigenlijk zie je pas jouw eigen groei als er weer nieuwe mensen komen die nog worden ingewerkt. Ik vond het leuk om te zien hoeveel kennis ik de afgelopen tijd dan eigenlijk heb opgedaan en hoeveel je ook van andere mensen kan leren. Deze spiegel, zeker tijdens dit soort gesprekken, is dan heel waardevol. Ook in de functie ben ik gegroeid. Ik ben de hele dag aan het schakelen tussen de verschillende klanten en druk aan het bellen. Juist de energie die dat kost, is voor mij ideaal. Ik ben een echte stuiterbal. Iets waar men bij Vonders in het begin echt wel aan moest wennen. Nu ben ik blij als mensen naar mij toe komen en mij vragen om advies of om even te helpen, zodat ik dat allemaal kan omzetten in waarde voor het team. Iedere dag is anders. Dat vind ik juist fijn. Ik houd ervan als de dag onvoorspelbaar verloopt. Daarom kies ik ook niet net als de rest voor koffie, maar voor thee, grapt Steven. De toekomstplannen van Steven zijn niet zo onvoorspelbaar. Hij weet heel duidelijk waar hij naartoe wil. Of het meer in de richting van key-accountmanagement is of als teamleader staat nog wel open. De komende periode zal voor mij vanzelf duidelijk worden wat meer bij mij past, maar ook in welke richting de organisatie zal groeien.

Wij zien het enthousiasme bij het hele team terugkomen, zeker in de 5 vragen aan... Waar komt dat volgens jou door?

Ik wil hier zeker geen cliché antwoord geven, zoals dat wij echt een vriendenteam zijn. Al is dit ook zeker wel een factor die meespeelt. Hoe het kan dat iedereen zo gemotiveerd en enthousiast is, komt ook doordat hier eigenlijk al heel goed op wordt geselecteerd door Vonders. Hier komen wel mensen werken die het onderste uit de kan willen halen. Of dit nu als echte salestijger is of niet. Tijdens een eerste sollicitatiegesprek merk je echt wel hoe “iemand in de wedstrijd staat”. Daarnaast als je dan eenmaal start bij Vonders, dan kom je echt in een stoomtrein terecht. Het is erop stappen of de trein missen. Dat motiveert. Zeker omdat we het echt samen doen. Als team. Daarnaast zijn we allemaal wel energieke, jonge, communicatieve mensen die toch veel eigenschappen gemeen hebben. Daarnaast hebben wij bij toeval ook dezelfde interesses. We houden allemaal van gezelligheid, van actief zijn in onze vrije tijd en vaak ook nog van dezelfde muziek. Je zou kunnen  zeggen dat alle neuzen dezelfde kant op staan, maar eigenlijk hebben wij ook allemaal dezelfde neus. Dat speelt mee. Daarnaast wordt er ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling in de vorm van trainingen en een uitgebreid inwerktraject.

Wat was voor jou een van de mooiste momenten die je hebt meegemaakt bij Vonders?

Er zijn uiteraard genoeg commerciële momenten geweest waar ik heel trots op ben. Maar eigenlijk als ik terugkijk op de vorige vraag werd voor mij wel echt duidelijk dat dit meer is dan ‘gewoon’ een bedrijf. Ik heb de afgelopen jaren ook mindere momenten gehad. Tijdens een werkuitje kwam dat eigenlijk samen toen mij werd gevraagd hoe het nu echt met mij ging. Die vraag en het moment zorgde ervoor dat ik even een luchtje wilde gaan scheppen. Dat vervolgens iemand uit het MT mij niet alleen liet, maar besloot mee te lopen en mij te steunen, maakte voor mij heel duidelijk dat dit meer is dan een werkgever. Een werkgever die niet alleen jouw salaris betaalt. Dit is een club met mensen waar je de ruimte krijgt. Ook als het even niet zo perfect gaat. Ik gun iedereen zo’n werkgever.

 

Overige berichten

Peter Marinussen

Meer weten?

Mail Peter of bel 010 – 511 2368