Teamleider Middelcomplexe Projecten Infra

Evides Waterbedrijf is mede verantwoordelijk voor ons drinkwater.

Evides Waterbedrijf is mede verantwoordelijk voor ons drinkwater. Als teamleider Middelcomplexe Projecten Infra moet je rekening houden met verschillende stakeholders, geen overlast bezorgen bij omwonenden en de veiligheid en kwaliteit van de leidingen waarborgen. Hoe doe je dat, met wie werk je samen en waar moet je allemaal rekening mee houden?

Als teamleider Middelcomplexe Projecten Infra draag ik de leiding over een team van professionals, van projectleiders tot engineers. De projecten gaan over ondergrondse infra dus hygiëne en veiligheid staan altijd centraal. Iedereen heeft zijn eigen expertise en bijdrage. Evides is met andere stakeholders verantwoordelijk voor een gebied dat zicht uitstrekt van het Westland, Delft, Rotterdam tot aan Dordrecht. In dat gebied werken we samen met veel partijen, waaronder gemeentes, Stedin en kabelleidersbeheerders die elk verantwoordelijk zijn voor hun eigen onderdeel. Voor een project kan starten is er dan ook een intensieve voorbereidingsfase. Je moet afstemming zoeken met stakeholders, rekening houden met een planning zodat je de omwonenden zo min mogelijk overlast bezorgd en werkzaamheden mogen elkaar niet hinderen. De afgelopen jaren heeft Evides intensief ingezet op het verbeteren van samenwerking in de keten, om zo min mogelijk overlast voor de omgeving te bezorgen. De komende jaren ligt de focus dan ook op het maken van een samenwerkingsovereenkomst, zodat de partijen nog meer naar elkaar kunnen toegroeien.

“Voor mij was de persoonlijke aandacht en oprechte betrokkenheid van Vonders heel bijzonder.”

Renata - Teamleider Middelcomplexe Projecten Infra bij Evides

Rol binnen het project

Renata is sinds juni 2020 werkzaam bij Evides. Een baan die goed aansluit bij haar jarenlange werk- en opleidingservaring. Renata is ooit begonnen met de technische opleiding voor Mijnbouwkunde en is gespecialiseerd in Bedrijfskunde en Informatica. Haar kennis van techniek, ICT, bedrijfskundige processen en informatiemanagement komt goed van pas bij haar nieuwe functie. Onder haar heeft ze een team van projectleiders, engineers, ontwerpers en toezichthouders en gezamenlijk focussen ze zich op de vernieuwing, renovatie en het aanbrengen van distributieleidingen voor drinkwater. “Ik vind het werken bij een maatschappelijk georiënteerde organisatie een belangrijk aspect. Dit zie je ook terug bij mijn vorige banen bij bijvoorbeeld Waterschappen en overheidsorganisaties. Ik vind het fijn om iets bij te dragen aan de maatschappij. Drinkwater en de huishouding hiervan is essentieel voor ieder mens, dus dat spreekt me erg aan.”

Samenwerking met Vonders

“Voor mij was de persoonlijke aandacht en oprechte betrokkenheid van Vonders heel bijzonder. Ik was in eerste instantie helemaal niet op zoek naar een nieuwe baan, maar zij wisten mij precies te raken met hun verhaal. Er was gedurende het proces veel persoonlijk contact, ondanks de coronatijd, en dit duurde tot het moment van de contractondertekening. Bij andere detacheringsbureaus houdt het vaak al snel op na een paar telefoongesprekken. In Vonders vond ik een sparringpartner, een persoon met wie ik kon overleggen over de vragen en gedachtes die ik had. Als je wat ouder wordt, durf je minder risico’s te nemen op carrièregebied. Mensen blijven vaak hangen in bepaalde functies, omdat ze bang zijn voor een volgende stap. Vonders was hierin voor mij doorslaggevend. Door hun oprechte interesse en de juiste vragen wisten ze mijn interesse te wekken. En zo zie je maar, dat uit je comfortzone stappen op een latere leeftijd kan leiden tot iets moois.”

Deel deze case

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief