Assetmanager VRI

Hoe faciliteer je een verandering in contractvorm? En waar houdt een assetmanager bij Vialis zich mee bezig?

Hoe faciliteer je een verandering in contractvorm? En waar houdt een assetmanager bij Vialis zich mee bezig? Als assetmanager van de verkeersregelinstallaties (VRI) zorgt Richard voor de vorming van het assetbeleid. Wat houdt de functie in en hoe is Richard bij Vialis terechtgekomen?

Als assetmanager bij Vialis, onderdeel van VolkerWessels, houd ik me bezig met alle aspecten van assetmanagement binnen de kaders van een project. Met twee andere assetmanagers, een assetmanager voor tunnels en een assetmanager voor natte infra, zorg ik voor de vorming van het assetbeleid en diepen we deze verder uit. Vialis heeft jarenlange ervaring met verschillende contractvormen, maar een prestatiecontract is nieuw en anders. Juist vernieuwende projecten zorgen voor echte uitdagingen. Het brengt een stukje cultuurverandering met zich mee en vraagt om een nieuwe blik op zaken. Dit moet wel goedkomen, want Vialis is een bedrijf met echte doeners. Veiligheid, duurzaamheid en innovatie spelen een belangrijke rol. Dit sprak mij dan ook aan in de functie. Daarnaast had de functie slechts globale omschrijvingen van taken en portefeuilles. Het brengt mijn interesse in onderhoud, assetmanagement en procesverbetering samen.

De samenwerking met VONDERS

Ik heb de samenwerking met Vonders als zeer prettig ervaren. Het is knap dat ze op basis van mijn cv en een kort gesprek goed bepaald en ingeschat hebben wat voor soort werkzaamheden ik zou willen, wat voor persoon ik ben en bij welke werkgever en opdracht dit zou passen. Ik heb verteld wat ik wel zou willen en wat ik niet zou willen en ze hebben mij gematcht aan Vialis, wat een uitstekende match blijkt te zijn! Daarnaast levert Vonders ook goed werk voor de gehele technieksector. In de techniek is het aanbod van mensen gering en we doen allemaal ons best om de sector levendig te houden, maar daar is nog wel ruimte voor verbetering. Door het correct invullen van de vacatures, waar Vonders ook aan bijdraagt, zorgen we ervoor dat de sector draaiende blijft.

“Ik heb de samenwerking met Vonders als zeer prettig ervaren. Het is knap dat ze op basis van mijn cv en een kort gesprek goed bepaald en ingeschat hebben wat voor soort werkzaamheden ik zou willen, wat voor persoon ik ben en bij welke werkgever en opdracht dit zou passen.”

Richard - Assetmanager VRI bij Vialis

Deel deze case

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief