In gesprek met Dennis, manager backoffice bij VONDERS

Vijf woorden die Dennis omschrijven: Een duizendpoot, verantwoordelijkheid, business support, jong team en mountainbiken. Dennis is 23 jaar en spendeert zijn vrije tijd het liefst aan sporten en een gezellig drankje doen met vrienden. Bij Vonders houdt hij zich dagelijks bezig met de administratie en backoffice werkzaamheden. Van contracten opstellen tot het up to date houden van de juiste certificeringen. Lees mee met dit kijkje achter de schermen!

Hoe ben je bij Vonders terecht gekomen?

Tijdens mijn studie Bedrijfskunde op de Hogeschool Rotterdam heb ik stage mogen lopen bij Vonders. Mijn studie was vrij breed qua onderwerpen, van financiële zaken tot het verbeteren van processen. Mijn stage mocht zich niet bevinden in het commerciële domein dus dan kom je al snel uit op afdelingen zoals administratie. Misschien maar beter ook, want later kwam ik er achter dat mijn sterke kant zich ook meer in dit gebied bevindt.

Tijdens mijn afstudeerstage bij Vonders deed ik onderzoek naar mogelijkheden om het facturatieproces beter te laten verlopen. Hier bouw ik nog steeds op voort samen met Peter. Na mijn studie ben ik namelijk direct fulltime aan de slag gegaan bij Vonders. Zo ben ik bij Vonders terecht gekomen en werk ik er dus al meer dan drie jaar met plezier.

Werken bij Vonders, hoe ziet dat er voor jou uit?

Heel divers, aangezien je je bezig houdt met alles wat Vonders in goede banen leidt. Ik ben samen met Peter verantwoordelijk voor de gehele business support, zowel op HR als financieel gebied. Gedurende de dag houd ik me bezig met van alles wat er voorbij komt. Hierbij kan je denken aan het opstellen van contracten en KPI’s maar ook het up to date houden van certificeringen, zoals de NEN en de VCU.

Daarnaast richt ik me ook op de medewerkers die zich bijvoorbeeld hebben ziekgemeld en check ik altijd even in of alles nog goed gaat. Ik houd ervan als alles goed geregeld en vastgelegd is, zodat er geen fouten ontstaan. Dit doe ik door zowel in te spelen op de omstandigheden en opdrachten van anderen, maar als het iets rustiger is kan ik ook de diepte in gaan op een bepaald onderwerp. Zo zijn we momenteel bezig met het optimaliseren van het verloningssyteem, zodat de uren altijd volledig kloppen.

Wat maakt het werken bij Vonders zo leuk?

Het is echt het totaalplaatje. Het ene moment ben je aan het lachen en het andere moment is iedereen weer hard aan het werk. Het voelt niet als werken en wanneer iets niet voelt als werken, dan ben je op de goede plek denk ik. Ook het jonge team spreekt mij erg aan. Het is leuk om te werken met mensen die in dezelfde levensfase zitten. Iedereen volgt een beetje dezelfde levensweg en komt dezelfde obstakels tegen. Daarnaast waardeer ik het ook enorm dat iedereen zo toegankelijk is. Er is geen sprake van een top-down managementstijl. Je kan gewoon goed met iedereen overleggen. De grenzen zijn duidelijk, maar er is altijd ruimte voor humor of een goed gesprek. Naast gezelligheid, is er ook veel ruimte voor ontwikkeling door bijvoorbeeld het volgen van trainingen. Dat is ook echt een pluspunt voor mij.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben trots om te zien dat het bedrijf waar ik drie jaar geleden voor het eerst binnenstapte, nu is uitgegroeid tot een echte organisatie die zich goed kan meten aan grote concurrenten. Het team is ten opzichte van het begin ruim verdubbeld, de interne processen zijn geprofessionaliseerd en er komen steeds meer opdrachtgevers bij. Het is heel tof om daar onderdeel van te zijn. 

Hoe zie je jouw toekomst bij Vonders?

Het is wel de bedoeling om op korte termijn steeds meer werkzaamheden van Peter over te nemen, zodat ik zijn financiële werkzaamheden ook begrijp en zelfstandig kan uitvoeren. Zo kan ik hem ondersteuning bieden en komt het niet allemaal bij één persoon terecht. Daarnaast lijkt het me tof om de business support-afdeling met de tijd uit te breiden, waardoor ik wellicht een deel van de leiding van dit team op me zou kunnen nemen. Er liggen dus nog mooie plannen in het vooruitzicht!

"Ik ben trots om te zien dat het bedrijf waar ik drie jaar geleden voor het eerst binnenstapte, nu is uitgegroeid tot een echte organisatie die zich goed kan meten aan grote concurrenten."

Dennis, manager backoffice bij VONDERS

Deel dit bericht

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief