In gesprek met Lisa, net gestart als consultant

Lisa wordt enthousiast van omringd worden door positieve mensen, een middag doorbrengen op een zonnig terras en iets voor andere mensen kunnen betekenen. Wie is Lisa? Waar houdt zij zich mee bezig bij Vonders? En hoe kijkt Lisa terug op de eerste weken? Lees het in deze editie van vijf vragen aan.

Hoe ben je bij Vonders terecht gekomen?

Ik heb de opleiding Bedrijfskunde Management, Economie en Recht (MER) afgerond. Tijdens mijn afstudeerstage heb ik een opdracht mogen uitvoeren bij een bedrijf in de infra-sector. Ik merkte toen dat de markt, tot mijn eigen verbazing, enorm bij mij past. Het is namelijk een hele nuchtere sector met fijne mensen. Toen Vonders mij benaderde voor de functie consultant was ik gelijk enthousiast. Allereerst omdat het een baan is met veel afwisseling. Iedere dag heeft structuur, maar is toch weer heel anders. Je werkt de hele dag met mensen en bent continu in contact. Dat sociale aspect enthousiasmeerde mij. Ik heb jarenlang in de horeca gewerkt, mede omdat ik het contact met mensen zo leuk vindt. Om dan nu het sociale aspect weer terug te vinden in een compleet andere baan, is heel tof!

Hoe ervaar je de eerste weken?

De eerste week heb ik vooral meegekeken en heb ik goede, intensieve begeleiding gehad van een buddy. Iedere dag leer ik meer en pak ik ook zelfstandig zaken op. Dat geeft blijk van vertrouwen. Het helpt dat we de dag starten met een daily huddle. Zo wordt de toon voor de rest van de dag gezet. We kijken hoe we elkaar kunnen helpen en daarna is het actief zoeken naar geschikte matches. Voor mij is er dan ook nog een dagupdate met mijn buddy. Ik verdiep mij daarnaast in de onderwerpen en probeer zo veel mogelijk te leren. Ik ben heel oplettend en haak graag in op gesprekken wat ervoor zorgt dat het leerproces nog sneller verloopt. Tot nu toe is de begeleiding top en ervaar ik het team als een warme deken. Waar ik normaal ervan houd om even de kat uit de boom te kijken, wil ik nu al graag veel van mezelf laten zien. De omgeving staat daar ook open voor. Je kunt jezelf zijn, grapjes maken, feedback geven en krijgen. Zo ontstaat er een veilige, maar uitdagende omgeving waarin je het beste uit jezelf kunt halen.

Hoe zie je de toekomst bij Vonders?

Ik heb het op dit moment erg naar mijn zin. Ik verwacht dan ook een mooie toekomst waar ik hopelijk mag groeien in mijn functie. Ik zie hoe natuurlijk dat verloopt bij collega’s en ik hoor veel mooie verhalen van kandidaten die dankzij Vonders een fantastische baan hebben gevonden. Dat menselijke aspect, het helpen, daar kijk ik echt naar uit. Dat geeft mij voldoening!

"Tot nu toe is de begeleiding top en ervaar ik het team als een warme deken."

Lisa, consultant bij VONDERS

Deel dit bericht

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief