In gesprek met Jay, commercieel manager bij VONDERS

Sparringpartner. Balans tussen werk en privé. Teamleider. Vrolijke gezichten. Maak kennis met Jay in 5 vragen!

Wij gaan in gesprek met Jay. Jay werkt nu 5 jaar bij Vonders en is “tot op heden niet meer weg te slaan”.  Als medewerker bij Vonders heeft Jay dus flink wat meegemaakt. Neem een kijkje achter de schermen bij Vonders door de ogen van Jay.

Wie is Jay? En waarom Vonders?

Ik ben 3 jaar geleden bij Vonders begonnen. Als een van de eerste nieuwe werknemers. Ik ben hier eigenlijk terecht gekomen door een gesprek dat ik had met mijn zwager. Hij wist dat ik op zoek was naar een baan. Hij kende Vonders en zei: “Jay, dat is een leuk bedrijf voor je. Het is een jong bedrijf, maar ontzettend groeiende. Daarnaast is het precies een baan waarin de combinatie tussen commercie en aandacht voor de mens terugkomt”. Zo is het balletje gaan rollen. Toen ik binnenkwam, zaten er zes mensen, waarvan vier MT-leden. Sinds mijn komst zijn we hard gegroeid. ”Ik weet niet of dat door mij kwam of dat dit toeval was.” grapt Jay. Op dit moment ben ik werkzaam als consultant. Aan de ene kant werk je met de professionals en aan de andere kant met de klanten. Die balans geeft mij energie.

Consultant, was dit altijd al jouw droom?

Ik heb sportmanagement gestudeerd in Den Haag. Na het afstuderen was ik in dan ook op zoek naar een baan in de sport. Het liefst een BVO (betaald voetbalorganisatie). Maar al snel werd het voor mij duidelijk dat dit een via-via netwerk is waar je echt niet zomaar binnenkomt. Toen ben ik verder gaan zoeken en zo bij Vonders terechtgekomen. Achteraf ben ik daar heel erg blij mee. Als ik nu bedenk hoe mijn leven er had uitgezien als ik voor een baan in de sport was gegaan, dan weet ik niet of dat bij mij had gepast. Ik ben blij en word enthousiast van het werk dat ik doe én de balans die er is tussen werk en privé. Ik vind het heerlijk dat ik in het weekend ook gewoon tijd heb voor mijn hobby’s.

Waarin is de organisatie naar jouw mening echt gegroeid?

Het leuke van het ervaren van een ontwikkeling bij een organisatie en daaraan mee mogen werken, is dat de kleinste dingen zoveel verandering teweegbrengen. De implementatie van een CRM-pakket was iets nieuws, maar heeft flink bijgedragen aan de professionalisering van de onderneming. Als ik daaraan terugdenk, heb ik eigenlijk de gehele digitalisering en professionalisering van processen meegemaakt. Daarnaast ben ik persoonlijk heel erg gegroeid in de begeleiding van nieuwe mensen.

Wat voor type mens ben jij? Ben jij meer met het commerciële gedeelte bezig of meer met de interne zaken?

Ik ben meer operationeel denk ik. Ik ben niet de harde salesman zoals je die ook hebt rondlopen. Uiteindelijk is dat natuurlijk wel de core business, want het is en blijft wel een commercieel bedrijf. Wij moeten met onze dienstverlening waarde toevoegen voor onze klanten. Ik vind het hiervoor belangrijk dat mensen die hier nieuw binnenkomen goed ingewerkt worden en snel op hun eigen benen kunnen staan en zo op korte termijn kunnen meedraaien met de dagelijkse werkzaamheden binnen Vonders. Daar ligt ook wel een hele sterke affiniteit: het helpen van mensen daarin en de juiste processen hieraan te koppelen. Toen ik binnenkwam, begon Vonders net met het aannemen van de meerdere medewerkers. De onboarding zat toen anders in elkaar. Het is zo leuk om te zien dat nu al direct duidelijk is voor iemand hoe de eerste weken en zelfs maanden eruit zullen gaan zien. Ik ben wel erg gericht op het helpen van nieuwe medewerkers. Ik ga binnenkort beginnen aan een opleiding in de richting van middle management. Daar kijk ik enorm naar uit! Daarnaast vind ik het meedenken over bepaalde processen intern en het verder helpen van de organisatie het leukste om te doen. Uiteindelijk wil ik mij ontwikkelen tot een sparringpartner voor het MT. Met bovenstaande elementen ben ik ervan overtuigd dat ik op de goede weg ben.

 Waar ben je het meest trots op?

Ik ben toch wel het meest trots op wat wij als team hebben neergezet de afgelopen jaren. Het voelt ook echt als een teamprestatie. Een groei komt uiteindelijk tot stand door meerdere factoren. Het kan zijn dat bepaalde individuen heel veel nieuwe klanten binden aan Vonders, maar uiteindelijk organiseer je het met elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat de sfeer binnen het team daar enorm aan heeft bijgedragen. Er is een combinatie van hard werken met veel vrijheid. Niet alleen maar vrijheid in het werk, maar ook op de werkvloer zelf. Het is prima als je even 5 minuten neemt om iets leuks met elkaar te doen, te lachen of even een moment voor jezelf pakt. Daarnaast plannen wij veel leuke uitjes en teambuilding evenementen of trainingen die ervoor zorgen dat we nog hechter worden als team. Je hebt hier dan eigenlijk ook nooit scheve gezichten.

"Ik ben toch wel het meest trots op wat wij als team hebben neergezet de afgelopen jaren. Het voelt echt als een teamprestatie."

Jay, commercieel manager bij VONDERS

Deel dit bericht

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief