In gesprek met Tess, senior consultant bij VONDERS

Aanbestedingen. Blokkensysteem. Dankbaarheid. Coachingsgesprekken. Groei. Zo wordt Vonders in dit interview omschreven. Waarom? Lees mee met dit kijkje achter de schermen.

Dit keer gaan wij in gesprek met Tess. Zij werkt als consultant bij Vonders in het overheidsteam. Daar werkt zij samen met Jeroen, partner bij Vonders, en Iman. Hiervoor heeft zij gewerkt bij een ander detacheringsbureau, maar was op zoek naar iets anders. Toen werd zij benaderd door Ricardo. “Het ging eigenlijk allemaal heel snel. Ik ben op een woensdag gebeld, had vrijdag een gesprek en ben direct de maandag erna begonnen. Dat ging niet meteen zonder slag of stoot hoor. Maar ik heb uiteindelijk een uur met Ricardo aan de telefoon gezeten. Dat gesprek was zo goed dat ik dacht: laat ik in ieder geval op gesprek gaan. Ik ben dus nooit meer weggegaan.”, vertelt Tess enthousiast.

De eerste indruk bij Vonders was zo goed dat Tess het omschrijft als een warme deken. Mijn contract heb ik getekend met drie oliebollen erbij. Ook had ik direct een housewarming van een collega. In mijn eerste week! Normaal zou je twijfelen of je dan wel moet gaan, maar hier niet. Het was zo gezellig. Naast gezelligheid past het werk ook heel erg. Doordat Tess in het team zit dat zich richt op de overheid, heeft zij vooral contact met kandidaten. De opdrachtgever, de overheid, werkt namelijk met aanbestedingen. In haar geval is dat juist fijn. “Ik vind sales leuk en ik heb het ook veel gedaan, maar het is heel intensief. Het vergt moed om door te blijven gaan, terwijl je veel nee krijgt te horen. Ik krijg er juist energie van om bezig te zijn met het vinden van de juiste match in gesprek met een kandidaat.”

Hoe pak jij een dag aan bij Vonders?

Iedere dag beginnen wij natuurlijk met de huddle, maar wij hebben ook maandelijks commercieel overleg. Dat zie ik wel als een goede toevoeging. Van dichtbij heb ik mogen ervaren dat de kwaliteit enorm toeneemt binnen het team, omdat je elkaar stimuleert. Toch merkte ik op een gegeven moment dat ik het overzicht kwijtraakte. Ik had overal lijstjes en to-do’s opgeschreven. In overleg met Jeroen heb ik toen voor mezelf een blokkensysteem geïntroduceerd. Dit geeft mij houvast en heeft mij geholpen om mijn focus weer terug te krijgen. Toch wijk ik wel eens van de blokken in mijn agenda af hoor! Het kan zijn dat ik toch afspraken op het laatste moment moet toevoegen aan mijn agenda. Of dat wij namens Vonders gaan lunchen met een opdrachtgever. Dat is ook goed. Dat houdt het divers.

Wat vind jij het leukst aan jouw werk?

Het contact met mensen. Ieder persoon is uniek en dat maakt het contact ook uniek. Tuurlijk heeft niet iedereen interesse in mijn aanbod en daar moet je doorheen kunnen kijken. Het grootste gedeelte van de gesprekken zijn zo leuk door de complimenten van mensen. Ik vind het ook leuk dat wij bij Vonders ons echt richten op de persoon. Ik spreek ook wel eens mensen die op dit moment geen interesse hebben, maar wellicht in de toekomst wel. Dan bellen wij in die toekomst ook écht. Dat wordt heel erg gewaardeerd, omdat mensen bijna niet verwachten dat je een half jaar later contact met hen zoekt. Ik hoor dan terug: “jullie investeren echt in iemand en nemen daar de tijd voor.”

Op welke persoonlijke prestatie bij Vonders ben jij het meest trots?

Ik heb iedere maand coachingsgesprekken met mijn teamleider Jeroen. Iedereen heeft dat. Daarnaast wordt er tijdens dat gesprek ook gekeken naar KPI’s, de voortgang en de verbeterpunten. Ik vind dat persoonlijk heel erg fijn, omdat ik onzeker kan zijn over mijn eigen prestaties. Een mindere week kan ik snel betrekken op mijn werkkwaliteit, terwijl dat natuurlijk niet altijd zo is. Toevallig had ik vorige week ook een gesprek. Hierin gaven zij aan dat mijn groei vanaf het begin van het jaar en waar ik nu sta heel goed zichtbaar is. Dan ben ik daar het meest trots op. Ik heb veel mensen gesproken, mensen op hele mooie projecten geplaatst en mijzelf ook nog eens flink doorontwikkeld. Een top jaar!

Ook ben ik trots op de groei van de organisatie. Als je ziet hoe wij elkaar helpen en van toegevoegde waarde voor elkaar (proberen) te zijn, dan is dat een mooie groei die wij hebben doorgemaakt.

Wat zijn jouw doelen binnen Vonders?

Mijn opleiding op het hbo was Ondernemen. Dat heb ik zelf ook gedaan. Ik heb een eigen bedrijf gehad in de interieurstyling. Dat is een lastige markt, zeker in mijn periode. Als je dan als jong meisje net komt kijken, is dat moeilijk. De stap om voor een werkgever te werken, was groot. Als jij mij een aantal jaar geleden had gevraagd: ben jij recruiter? Dan had ik waarschijnlijk gelachen en nee gezegd. Dat is nu wel anders. Toch zie ik mezelf niet als een recruiter op lange termijn. Tess heeft altijd gedroomd van een leidinggevende rol, zowel als teamleider of meer als onderdeel van het managementteam. “Bij Vonders krijg je ook de kans om jezelf te bewijzen. Zij durven mij ook de leiding te geven en dat in combinatie met de juiste begeleiding, maakt dat ik daar ook steeds meer naartoe groei.”

Hoe ervaar je de sfeer?

De kleine gebaren maken het verschil. Naast het harde werken, is er tijd om een half uur bij elkaar te zitten. Er zijn borrels, teambuilding activiteiten en uitjes. Bij Vonders wordt wat er wordt gezegd ook echt nagekomen. Zowel op het gebied van leuke activiteiten als op het gebied van doorgroeimogelijkheden en begeleiding.

“Bij Vonders krijg je de kans om jezelf te bewijzen. Zij durven mij de leiding te geven en dat in combinatie met de juiste begeleiding, maakt dat ik daar steeds meer naartoe groei.”

Tess, senior consultant bij VONDERS

Deel dit bericht

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief