Technisch ICT Specialist

Binnen de Provincie Zuid-Holland wordt het grootste deel van de bruggen en sluizen op afstand bediend vanuit een vijftal bediencentrales (Leiden,  Leidschendam, Gorinchem, Vianen en Steekterpoort).

Binnen de Provincie Zuid-Holland wordt het grootste deel van de bruggen en sluizen op afstand bediend vanuit een vijftal bediencentrales (Leiden,  Leidschendam, Gorinchem, Vianen en Steekterpoort).

Daarnaast beschikt de provincie op de Julianasluis te Gouda (2 sluiskolken) over Genetec Video Management systemen. In Gouda is bovendien een Ontwikkel-, Test- en Opleidingscentrum gebouwd dat onderhouden en beheerd moet worden. Hiervoor bestaat er binnen de Provincie Zuid-Holland een afdeling Advies gebruik Assets (AGA) die ervoor zorgt dat deze op de juiste manier onderhouden worden. Binnen het Team van AGA worden er ook projecten gedraaid om ervoor te zorgen dat storingen en of verbeteringen goed begeleid kunnen worden. AGA houdt zich voornamelijk bezig met de disciplines elektrotechniek en ICT.

“Ontzettend leuk dat ik via Vonders op deze functie terecht ben gekomen. Zodra zij konden helpen, is dat meteen gebeurd. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk!”

Patrick - Technisch ICT Specialist bij Provincie Zuid-Holland

Rol tijdens het project

Patrick is werkzaam als Technisch ICT Specialist bij de provincie. Zijn werkzaamheden bestaan uit het dagelijks onderhoud en beheer in het externe onderhoudsteam waar hij 2e en 3e lijn support verzorgt. Dit betekent dat wanneer een onderhoudsaannemer het niet lukt om een storing te verhelpen Patrick het tweede contact is om met desbetreffend probleem aan de slag te gaan. Ook stuurt Patrick de onderhoudsaannemers aan op het dagelijks beheer en onderhoud.

De meest bijzondere situatie die Patrick heeft meegemaakt is toch wel de storing aan één van de bruggen die een weekend heeft geduurd. “Wij hebben toen 24/7 een heel weekend lang door moeten werken om de brug weer aan de praat te krijgen. Wij zijn vrijdagochtend naar de storing toegegaan en ik kwam uiteindelijk zondagavond thuis. Hoe dat kon gebeuren? Het was nog een brug met kinderziektes. Dat kan. Zeker met software. Al moet ik zeggen dat het uiteindelijk aan een schakelaar van de brug lag. Het was afzien, maar maakt het werk wel heel uitdagend. Ontzettend leuk ook dat ik via Vonders op deze functie terecht ben gekomen. Zij zaten al in mijn netwerk, maar zodra zij konden helpen, is dat ook meteen gebeurd. Maar goed ook. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk!”

Deel deze case

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief