Projectmanager DVM

Hoe manage je stromen van langzaam verkeer? Hoe zorg je ervoor dat mensen met verschillende ideeën en expertises op hetzelfde niveau komen en kom je tot een kwalitatief goed eindproduct?

Hoe manage je stromen van langzaam verkeer? Hoe zorg je ervoor dat mensen met verschillende ideeën en expertises op hetzelfde niveau komen en kom je tot een kwalitatief goed eindproduct? Als Projectmanager op de afdeling Verkeersmanagement en -systemen, Ingenieursbureau Team Wegen bij de Gemeente Amsterdam houdt Frank zich dagelijks bezig met dit soort vraagstukken. Welke uitdagingen biedt dit project en hoe verliep de samenwerking met Vonders?

Dynamisch verkeersmanagement betekent het reguleren en managen van verkeersstromen. Frank houdt zich al sinds 1997 bezig met DVM en heeft veel ervaring bij verschillende organisaties waaronder Rijkswaterstaat. Met zijn technische achtergrond als scheepswerktuigkundige en ervaring als projectmanager weet hij als geen ander hoe hij om moet gaan met uitdagende verkeersprojecten. Momenteel werkt hij aan een drietal projecten waaronder het plaatsen van voetgangersinformatiezuilen op het Stationseiland en crowdmanagement. In deze zuilen zitten beeldschermen die mensen de weg kunnen wijzen wanneer ze Amsterdam Centraal uitlopen. De zuilen geven o.a. een overzicht van de loopafstand naar toeristische attracties in de stad en een overzicht van het stationsplein. Tevens geven de zuilen informatie over de te lopen richting naar het openbaar vervoer (tram, trein, ferry, taxi en fietsverhuur). Bij succes wordt dit in meerdere omgevingen in Amsterdam geplaatst. Een ander project gaat over crowdmanagement. Door middel van camera’s kan de gemeente mensenmassa’s beheren. De mensen zijn niet zichtbaar en het systeem meet de snelheid en de drukte in een bepaald gebied. De projecten zijn erg innovatief en vereisen expertise. Aan de projectmanager de taak om dit samen met het crowdmanagement projectteam op te zetten, in goede banen te leiden en te controleren of alles, in alle fasen van het project, goed wordt uitgevoerd in alle fases van het project. Een voordeel voor Frank is dat hij, in het verleden, voor zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers heeft gewerkt en daarom precies weet waar eventuele valkuilen en uitdagingen zich bevinden. “Ik werk met verschillende opdrachtgevers in allerlei regio’s in Amsterdam. Iedereen heeft een andere kijk en ideeën. Niets is leuker om ondanks de verschillende opvattingen uiteindelijk toch tot een gezamenlijke oplossing te komen en een kwalitatief goed product neer te zetten”.

“Ik heb de samenwerking met Vonders als zeer prettig ervaren en ze hebben alles gedaan wat ze beloofd hebben.”

Frank - Projectmanager bij Gemeente Amsterdam

De samenwerking met Vonders

Ik heb de samenwerking met Vonders als zeer prettig ervaren en ze hebben alles gedaan wat ze beloofd hebben. Ik werd via LinkedIn benaderd of ik geïnteresseerd was in een opdracht. Ik was toen toevallig aan het werk in Rijswijk dus we hebben direct afgesproken op het station in Rijswijk voor een kennismaking. Dit klikte meteen en een dag later ben ik samen met Vonders naar Amsterdam gegaan voor een kennismaking met het ingenieursbureau van Amsterdam. Dit enthousiasmeerde me enorm en toen heb ik me aangemeld. Vonders heeft mij goed begeleid in het gehele proces en alles is zonder problemen verlopen.

Deel deze case

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief