Communicatieadviseur

Amsterdam is booming. Er is een enorm tekort aan alle soorten en maten woningen.

Amsterdam is booming. Er is een enorm tekort aan alle soorten en maten woningen. Vandaar dat de Gemeente Amsterdam zich ten doel heeft gesteld om jaarlijks 7500 woningen te realiseren. De afdeling Grond en Ontwikkeling zorgt voor de uitvoering. En dat is een flinke opgave!

Door de schaarse ruimte in de hoofdstad, moet er vooral slimmer worden omgegaan met de beschikbare ruimte. In Amsterdam Zuidoost, één van de groeigebieden in de stad, worden daarom bestaande kantoorpanden omgebouwd tot nieuwe wooncomplexen. Dat doet de gemeente samen met marktpartijen, waaronder vastgoedeigenaren en ontwikkelaars. Daarbij wordt breder gekeken dan alleen het bouwen van huizen. Het gaat bijvoorbeeld ook om de realisatie van maatschappelijke voorzieningen, infrastructuur, een kwalitatief goede openbare ruimte en het voldoen aan duurzaamheidsambities. Er komen daarom veel aspecten bij elkaar. Hoe zorg je ervoor dat dit gebied een levendig stedelijk centrum wordt? Op welke manier wordt de infrastructuur ingericht? De afvalinzameling? Hoe bewaak je de identiteit van het gebied? Hoe zorgen we er met elkaar voor dat dit een gebied wordt waar woningen staan voor ieder inkomensniveau?

“De gedrevenheid, het persoonlijke contact en de expertise maakt VONDERS een prettige partij om mee samen te werken.”

Bart - Communicatieadviseur bij Gemeente Amsterdam

Rol binnen het project

Bart helpt projectmanagers om Amsterdammers en andere stakeholders goed te betrekken bij alle ontwikkelingen in het gebied. Soms is dat slechts in de vorm van informeren, maar steeds vaker worden bewoners en anders stakeholders intensief betrokken bij het maken van plannen. Dat gaat op veel verschillende manieren. Van diepte-interviews en straatinterviews tot live webinars en werkconferenties. Bart is geen onbekende bij de Gemeente Amsterdam en werkte eerder op de afdeling Bestuursvoorlichting. “De driehoek tussen bedrijfsleven, overheid en maatschappij is dynamisch en afwisselend. Het punt waar dit samenkomt, maakt het werk extra interessant en uitdagend.”, aldus Bart.

Deel deze case

Toe aan een nieuwe opdracht?
Mail Peter of bel 010 – 511 2368

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief