Technisch Manager

Project ZuidAsDok bij de ring van Amsterdam Oost.

Project ZuidAsDok bij de ring van Amsterdam Oost. De Schinkel, een riviertje dat de verbindende schakel vormt tussen het IJ en de Nieuwe Meer. Over deze rivier lopen vijf bruggen, maar van vijf moet acht worden gemaakt. Acht bruggen die bediend zullen worden vanuit één bedieningscentrale. Voordat dit echter mogelijk is, moest de metrobrug over een CE keurmerk beschikken. Hoe krijg je zo’n keurmerk en hoe waarborg je de veiligheid?

Je kunt het keurmerk als eigenaar zelf aanbrengen, mits je over de juiste onderbouwing beschikt. Brugbesturing bestaat uit losse componenten die allen over een certificaat kunnen beschikken.  Als technisch manager heb je de taak om een ongrijpbaar certificaat concreet te maken. Hierbij is het waterdicht maken van het dossier essentieel. Hier komt dan ook veel bij kijken, want alles moet worden gecontroleerd. Dit vereist veldwerk en goede samenwerking, zowel overdag als ’s nachts. Dit kun je niet alleen, maar doe je in een team samengesteld volgens een theoretisch model dat binnen het Projectencentrum van Metro en Tram, Gemeente Amsterdam, wordt vormgegeven volgens het IPM-model van Rijkswaterstaat: Integraal Project Management. Het team bestaande uit een technisch manager, een contractmanager, een manager projectbeheersing en een projectmanager met veel ervaring, werkt samen aan een succesvolle afronding van het project. Achteraf blijkt het op het oog theoretisch model zeer werkzaam in de praktijk. Spanningen worden opgelost en fouten worden besproken. Zo kwam er in de brug een kabel binnen waar de oorsprong onbekend van was. Zoiets kan qua tijd en geld hoog in de getalen oplopen. Maar door goed onderzoek en de samenwerking bracht dit uiteindelijk geen grote problemen met zich mee. Na ruim een jaar aan het project te hebben gewerkt, kon in 2019 de CE markering worden opgeleverd. Het was zover, het CE bordje kon aan de brug worden geschroefd.

“Vanaf het eerste moment was ik gecharmeerd van Vonders. Goede jongens met een no-nonsense mentaliteit die bereid waren om net dat stapje extra te zetten. Ze zijn er voor de mensen en juist dat maakt dat ik jaren later nog steeds positief ben over onze relatie.”

Huub - Technisch Manager bij Gemeente Amsterdam

Rol binnen het project

Huub is technisch manager bij het CE markeringsproject. Hij kent een lange geschiedenis als projectmanager en is een kenner van het vak. Van technisch manager bij Rijkswaterstaat tot projectmanager bij een consultancybureau. Aan ervaring geen gebrek. Sinds een aantal jaar werkt hij vanuit Vonders aan verschillende projecten bij de gemeente Amsterdam. “Het systematisch te werk gaan in een professionele organisatie met een menselijke factor maakt het werk als projectmanager aantrekkelijk. Het is afwisselend en ik word gedreven door een bepaalde overtuiging. Je doet iets voor een ander, voor de inwoners van Amsterdam, de toeristen en het algemene nut. Met die gedachte maak ik elke dag een beetje het verschil.”

Huub heeft verschillende uitdagende projecten afgerond op het gebied van infrastructuur. Van het werken aan de Amstelveenlijn tot het verbeteren van arboveiligheid op stations van de Noord-Zuidlijn. Een project waar dan ook met trots op kan worden terug gekeken is het project van de CE Markering.

Samenwerking met Vonders

“De relatie tussen mij en Vonders is goed en gaat ver terug. Ik ben destijds begonnen bij de gemeente Amsterdam in dienst van Vonders, maar ik ben inmiddels zzp’er en onderdeel van Vonders. Als ik aan Vonders denk dan denk ik aan hun flexibiliteit, toegankelijkheid en betrouwbaarheid. Je weet wat je aan ze hebt en ze zijn authentiek in hun doen en laten. De relatie is goed en er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en waardering, van een verjaardagskaart tot teamuitjes met andere collega’s die bij andere klanten actief zijn op het gebied van Integraal Project Management. Juist die kleine dingen maken voor mij een relatie persoonlijker. Vanaf het eerste moment was ik gecharmeerd van Vonders. Goede jongens met een no-nonsense mentaliteit die bereid waren om net dat stapje extra te zetten. Ze zijn er voor de mensen en juist dat maakt dat ik jaren later nog steeds positief ben over onze relatie.”

Deel deze case

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief