Regisseur Groenonderhoud

Het Waterschap Hollandse Delta is verantwoordelijk voor de waterkwaliteit en kwantiteit.

Het Waterschap Hollandse Delta is verantwoordelijk voor de waterkwaliteit en kwantiteit. Een belangrijke maatschappelijke opgave, aangezien het van groot belang is dat er op de Zuid- Hollandse eilanden; Voorne-Putten, IJsselmonde, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard voldoende schoon water, veilige dijken en wegen zijn. Peter is verantwoordelijk voor de realisatie van het groenonderhoud. Dit bevat de drie elementen: wegbermen, dijken en sloten. Welke uitdagingen biedt dit project? Wat houdt de functie in? En hoe verliep de samenwerking met Vonders?

Het gebied van waterschap Hollandse Delta betreft vier eilanden en ruim 4500 wegenkilometers vol met bermen, dijken en sloten. Aan de regisseur de taak om te zorgen dat er onderhoudscontracten komen voor al het groenonderhoud. Voordat een aanbesteding kan plaatsvinden, wordt er eerst een maandenlang proces doorlopen. Tijdens dit proces wordt er gekeken naar complexe vraagstukken over onder andere de waterkwaliteit en duurzaamheid. Op het gebied van duurzaamheid vindt momenteel een grote ontwikkeling plaats om er voor te zorgen dat het restmaterieel zo duurzaam mogelijk en dicht bij de bron wordt verwerkt. “Daarnaast kijk je naar de marktpositionering en de gehele organisatie van het project. Er worden tientallen miljoenen weggezet in de markt dus het is belangrijk dat dit bij de juiste aannemers gebeurd. Het werk varieert en juist dat maakt het zo leuk”, aldus Peter.

“Ik ben blij dat ik via Vonders bij het waterschap terecht ben gekomen, inmiddels ben ik ook in vaste dienst. Het is echt mijn droombaan.”

Peter - Regisseur bij Waterschap Hollandse Delta

Rol binnen het project

Als regisseur richt je je op twee onderdelen voor de uitvoering en realisatie van groenonderhoud, namelijk het contractmanagement en een gedeelte van de uitvoering. Je bent verantwoordelijk voor het contract, van het sturen hiervan tot het zorgen dat de organisatie over het contract beschikt zodat de uitvoering goed verloopt. Daarnaast werk je ook deels vanuit de praktijk om te bepalen wat er moet gebeuren. Je maakt keuzes over het groen of iets bijvoorbeeld moet worden gezaaid, gemaaid of juist moet worden afgegraven. Dit doet Peter samen met een collega. Het is belangrijk om de juiste mensen om je heen te hebben. Bij het waterschap heerst een no-nonsense cultuur, mensen zijn betrokken bij hun werk en er vindt regelmatig een goed debat plaats. Om mensen met elkaar te verbinden in een lastige tijd en samen te werken aan gezamenlijk doel, dat is geweldig!

De samenwerking met Vonders

“Vonders is een goede partij om zaken mee te doen en het contact verliep goed en duidelijk. Ze benaderden mij op het perfecte moment, aangezien mijn baan als strategisch beheer medewerker bij een gemeente zich in de afrondende fase bevond. Toen ben ik eigenlijk vrijwel direct in gesprek gegaan met Vonders en de opdracht die zij hadden sloot inhoudelijk goed bij mij aan. Voor de functie was het belangrijk dat er een aantal zaken zouden worden gerealiseerd in een complexe context met verschillende partijen met uiteenlopende belangen. Mensen samenbrengen, lijnen uitzetten en resultaat boeken. Daarnaast gaat het over groen, wat helemaal mijn ding is. Ik zie wat er in de bodem gebeurt, wat voor planten er groeien en wat er mis is als ze niet groeien. Ik ben blij dat ik via Vonders bij het waterschap terecht ben gekomen, inmiddels ben ik ook in vaste dienst. Het is echt mijn droombaan.”

Deel deze case

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief