Verkeerskundige

De gemeente Almere is een ambitieuze en innovatieve stad die in korte tijd is uitgegroeid tot een stad met meer dan 200.000 inwoners

De gemeente Almere is een ambitieuze en innovatieve stad die in korte tijd is uitgegroeid tot een stad met meer dan 200.000 inwoners, met de meest uitdagende openbare ruimte van Nederland. Binnen de ontwikkeling en groei van de stad moet de openbare ruimte ook duurzaam, hoogwaardig en efficiënt beheerd worden.

Er worden binnen de gemeente uiteenlopende projecten gedraaid door verkeerskundigen, van groot tot klein. Als verkeerskundige heb je de verantwoordelijkheid over alles wat er speelt op verkeersgebied m.b.t. planontwikkeling, advisering over de infrastructuur, parkeervraagstukken, verkeersveiligheid en het maken van verkeerstechnische ontwerpen. Zo spelen er nu een aantal transformatieprojecten, waarbij kantoren worden omgezet naar woningen. Hierbij ligt de focus meer op gebiedsontwikkeling, hoe de omgeving is en de infrastructuur.

“Positief nieuws is dat het project is verlengd!”

Harry - Verkeerskundige bij Gemeente Almere

Rol in het project

Harry is sinds begin dit jaar verkeerskundige bij de gemeente Almere en beschikt over jaren ervaring als verkeerskundige bij verschillende gemeenten. Zijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het regelen van de infrastructuur tot gebiedsontwikkeling van het stadsdeel Almere Buiten. Het werk is altijd uitdagend, omdat de organisatie en de verkeerstaken verschillen per gemeente. Juist de diversiteit van de projecten maakt het werk als verkeerskundige uitdagend en uniek. Het ene moment heb je veel contact met bewoners en het andere werk je weer veel met andere partijen.

“Op dit moment is de uitdaging dat er best wel wat projecten spelen waarbij je goed moet kijken naar de verkeersbalans en of alles klopt. Alles wat er speelt op verkeersgebied in de omgeving Almere Buiten valt onder de verantwoordelijkheid van mij. Momenteel is bijvoorbeeld de Stripheldenbuurt één van de projecten en spelen er aantal transformatieprojecten. Divers, maar erg leuk. Positief nieuws is dat het project is verlengd en er is zelfs een prijs gewonnen op de afdeling voor medewerkerstevredenheid.

Deel deze case

Altijd op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief